Sunday, 12 August 2012

bila HATI ciptaan ALLAH berkata kata dengan ikhlas

Assalammualaikum . hm , skrg pukul 4.40A.M  8August . aku baru jeh balik rumah . Terus aku pegi dekat phone aku then check phone aku yang dah seharian aku tak check . nahh , 30 misscall dari memebe and mak aku . Fuhh , bayak sial . Paling banyak aku rasa mybe Wawan lah kot . Dia nak ajak aku main takraw . Sorry ah wan , kaki gua tak elok . gua lepak tengok orang main jackpot dari start lepas bebuka sampai lah pagi buta neh . haha . Ops lupe plak , tadi sampai jeh rumah mak aku terjaga and tanya aku pegi mana . aku 'basah' ckt cakap aku pegi lepak dengan memebe aku . Tibe tibe jeh dia terus cakap dekat aku ' nak mak sumpah kau ke ? ' aik ? terdiam kejap . aku cakap lagi aku tak pakai phone dah skrg sbb dah single and takpenting dah .FYI gua dah 2bulan tak topup babe  . then mak aku cakap banyak lah kau punya alasan . aku iakan jeh ape yang mak aku cakap tu . aku tau mak aku marah gila sebab dia tengah sakit-2 aku tak tolong dia kat kedai . MAK , KALAU lah mak paham isi hati adik kan . alangkah bagusnye . aku bukan ape , saje jeh sibukkan diri buat macam-2 dalam 2bulan kebelakangan neh . aku taknak konflik dalam hidup aku terus berpanjangan . aku nak lupakan semua . tu sebab aku buat semua neh . tak sape tau isi hati aku . Yes , aku boleh gelak aku boleh melawak time dengan memebe , tapi dalam ? parahh sial . Aku accident bebanyak kali dulu pun tak sakit kot . Benda neh tak sakit kalau aku dengan dia tak buat pejanjian . Memang , memang boleh cakap lupekan jeh semua janji janji yang lepas . tapi gua pegang dekat janji punya orang , mungkin cara jeh salah kot . haha , biarlahh . aku kekadang nak tergelak pun ade bila termenung sesorang . bila aku flashback mesti aku terfikir cmneh , 'Oh ini lah kot Allah nak bagi balasan dekat aku lepas ape yang aku dah buat dekat couple2 aku dulu kot ' dapat cash jeh gua . haha . tapiii , aku tefikir gak yang aku neh takpandai melayan hati pmpn ke ape eh . entah lahh . yelakan , aku neh anak bongsu , yang tahu nak semua orang melayan kerenah aku neh . aku tau aku nak happy jeh , nak aku jeh semua . mana boleh macam tu . orang lain ada hati ada perasaan ada buah pinggang jugak kann . haha . Ke aku neh jenis tak penah serius ? mak aku byk kali gak cakap yang aku neh tak serius and takde pendirian tetap . Fuhh . barai jugak aku neh . huhu . Buat masa sekarag aku tak rasa aku nak bercouple2 bagai . cukup lah merasa bercouple-2 neh . haha . skrg nak cari duit and teruskan running bussines family aku jeh . nanti time duit dah banyak , time beg duit jatuh timpa kaki skill boleh lumpuh punya dah datang baru ah cinta cinta neh . itu time semua pun pandang . ahaha . InsyaAllah satu hari nanti . Kita usaha kita merasa . kan kan ? Buat kamu yang dah saya sakitkan semua . saya mintak maaf okay . Mungkin kalau saya tak sempat mintak maaf , biarlah kemaafan dari hati ikhlas kamu semua datang dengan sendirinya okay . Ape yang saya dan kamu dah buat dah lalui same same jangan lah padam okay . kita sama sama simpan dekat Desktop , takpun dalam memory card 3GB . haha . okay lah , nak sahur dulu . alhamdulillah dah nak masuk 14ramadhan , takda tinggal lagi macam dulu :D Okay ya , salam sayang Reps .