Friday, 16 December 2011

hihaaa . tanpa kawan lepak .

mmg agak janggal lah . tapi bole bole lah jugak en , ehh opss . ASSALAMMUALAIKUM . hee . aku dah taktahu lah . aku dah berape lama tak kelua lepak . aku sekarang lebeh suka duduk rumah senyap and kuncikan diri jeh . *dah macam amoi pulak :P tapi tu jeh yg mampu aku buat . tido lewat malam , ehh dah tak malam dah , dah kira pagi . haha . and tido sampai petang . apenakjadi neh repsy . haha . aku pun tak tahu lah . haishh . my life so bored :( but , i have greatest LIGHT . cehh , cakap macam org kl LUMPUR lah . haha . fuck . hee . fyi , sekarang aku dah ta lepak gopeng dah , haha . bukan nak kata aku lepak kl LUPUR eh . tak tak . aku mmg tak lepak langsung . haha . keje aku , malam bejaga , siang tido , petang main takraw pastu tolong mak . and mcm tu jelah aktiviti aku berterusan dari hari ke hari . boring kan . tape lah . sabar jeh dulu . haha . dah lah . malas nak type . bosan . ahha . 

Monday, 12 December 2011

melayu dan hasat dengki . inilah masalah bangsa aku sendiri !

1st sekali mesti lah assalammualaikum :) okay korang yg view blog aku neh mesti tau kan ape mood aku sekarang , baca tittle pun da bole agak en . yup aku mmg tengah tak puas hati and benggang neh . kenapa ? mengapa ? sebab adalah satu MELAYU neh dah main ta*K pula dengan family aku . dulu dah buat sekali , stop kejap .  buat balikk , mmg anjeng lah kau neh ! ape motif kau neh ? jangan lah jealous tengok org BERJAYA kalau kau TAKBOLEH BERJAYA ! fuckkyouu ! kau nak apa sebenaya ? dah tua tua pun nak main menda haram neh lagi dekat family aku . kau mg bodoh dan bodoh dan ba*i lah sial . cukup-2 lah nak menganjeng family aku dengan permainan hitam kau tu . tak luak pun family aku lahh . ALLAH MAHA BESAR , dia lah yang memberi rezeki dan dialah yang menyembuhkan segala penyakit . kau sape nak tutup pintu rezeki family aku ? kau sape nak bagi parents aku penyakit . kau neh aku tak tahu lahh . nasib mak aku rahsia kan siapa kau dari aku and adik-beradik aku . mak just bagi aku clue jeh pasal kau . kalau aku tau mmg aku bakar rumah kau . kita sekampung , tapi kau mmg BABI  lahh . aku fuckk gela kau lah . kau engat seronok ke buat mak ayah aku  sakit . heyy si tua yang babi ! aku doa kau cepat mati lah . mmg aku pijak-2 kubur kau . dasar sial ! bila aku fikir balik , kenapa lah ada manusia kat bumi neh yang macam dia yaa ? lebeh baik dia tak dilahirkan dekat sini lah . ya ALLAH ya tuhanKU , kau selamat kan lah keluargaku dari segala anasir-2 jahat dan segala pengaruh syaitan . padamu aku berserah nasib keluargaku . ya ALLAH , berikan kami sekeluarga kekuatan dan keimanan yg teguh . AMIN ~

Sunday, 11 December 2011

twitter ! haha , new acc . hope ta lupa password lagi lepas neh . huu :)

AKUREPSY@yahoo.com 
hello :) yaa saya repsy disini . hha . saje nak update blog aku neh . lame tak update kan . why ? kenape ? mengape ? mendape ? hahaha , sebab lappy aku abg aku yg 1st pinjam . pinjam dia tu mmg skill lame-2 kot . aku naik geramm . dahlah duduk rumah mendap , dea boleh pulak rembat bawak lappy aku gy rumah dia kat teluk intan . huu . kalau rumah dea dekat takpe , neh tak . MENYUSAHKAN ~ opss . haha . okay-2 tutup cerita . lappy dah ada kat depan mata neh . APALAGI ? kasi type lah . hahaha . okay aku nak share dgn korg pasal acc twitter yg terbaru aku punya . haha . aku sesaje buat lah kan .kalau nak follow boleh jeh , . nanti aku follow korang balik . tu pun KALAU orang ada follow aku . haa :D and onemore thing aku nak share . aku sekarang kan kan ..... kan akuu kann kann .... hmmmmm . aku , akuuu akuuu sekarang dah takpakai hp . sebab ? bukan aku nak kembali ke zaman mesopotamia , tapi sebab abg aku dah ambik balik hp dea yg bagi aku pinjam selama dekat setahun neh . huu . kali neh abg aku yg atas aku pulak . asal abg aku sume kejahatan betul ? haha , gurau-2 . macam neh nak suh mak aku ngandungkan aku kakak lah pulak . haha . tapi adattt meminjam lah kan . owner dea bole  mintak balik sesuka hati . so aku lah mangsa nya . haha . terasa mcm banggang pulak takde hp neh . haishh . dalahhh sen pun tengah kering , nak  beli hp baru pun takdapekk ahh nampak gayo nyo . haha . bila lah agak nya  bersamamu nak datang bagi aku sumbangan hp percuma . nak gak aku merasa di kasihi dan disayangi . haha . ayat aku ada macam mintak kaki tak ? haha :DD okay lah . aku nak pegi sembahyang dulu , untong-2 ada hp free jatuh dari langit . boleh aku text awek . hee :D 

Saturday, 26 November 2011

kerana KAWAN ~


yes , title yg sangat sesuai . okay aku tak kesah aku undurkan diri dalam hubungan aku . sebab aku tak diperlukan lagi dekat dia . dia happy aku happy . yess , mmg aku takde time dea sedih , bosan . aku kan hanya sampah bergerak . haha . sukahati lah . dah tahu aku tak suka kau overnite segala . kau still nak buat . pastu taknak bagi tahu kan . mcm mana perasaan tu kalau kena game . pantat ! aku tak penah menipu dalam hubungan aku . tapi inilah nikmat bagi seorang yg bekas p#@!&* . aku terima semua tu ya allah . couple aku kali neh aku bertekad nak setia and bagi semua masa aku dekat dia . tapi aku gagal ya allah . mungkin inilah balasan nya untuk hambanya yg dimurka . aku reda . aku dah bagi yg terbaik untuk hubungan aku kali ini ya allah . tapi semua nya sia sia . tapi aku tetap berserah padamu ya allah . kau berilah aku kekuatan . aku dah berjanji aku tak akan buat keje sia sia lagi selepas ini ya allah . kau berikan aku kekuatan agar aku terus dengan sikap setia aku ya allah . hambamu benar-2 tidak mahu lagi sikap dan perangai hambamu yg lama ini kembali . ya allah yg maha kuasa lagi maha penyayang lagi maha pengampun , kau buangkan lah segala dendam aku kepada wanita agar hambamu ini tidak berbuat yg melampaui batasa agama dan pergaulan umat muhammad . padamu ku bersujud . baik lah . aku nak buat-2 happy jap . :) :) besok nak kerja pagi lagi . haishh .

Wednesday, 23 November 2011

hari malang ke apa neh ?

apeape pun , assalammualikum semua . aku baru balik kerja neh . haa  . permualaan cerita . HELMET KENE REMBAT . mcm best jeh cerita dia . tapi itu hakikat aku dgn alep kene tempuh dari ipoh na balik gopeng . keras ta keras lah cerita dia kan kepala dia . haa . helmet aku yg kena rembat tu , tapi sebagai rider yg disanjungi orang , alep berasa helmet dia lagi HARUS dibagi aku yg pakai . haha . hebat ta hebat lah kan , polis tak berani nak saman aku dgn alip . just say , jalan lah kau orang , kau orang kan CASHIER 'THE STORE' . haha . mcm babi tak ? tak kot . haha . itu lah cerita buletin utama harineh . haha . thanks ALLAH s.w.t kerana selamat kan perjalanan KAMI . insyaallah ada masa lagi kami pulak rembat helmet org . haha . salam saya dari repsy haha . byebye . assalamualaikum .

Tuesday, 22 November 2011

kaching kjaching .

assalammualaikum ohok ohok ohokk , sorry . batuk kejap . sesejuk memalam neh buat aku terbatuk lah . hee . skrg jam menunjuk kan 12.33am . haha . jadi adik-2 semua boleh lah pegi balik tido yaa . bia abang repsy seorang sahaja dekat cc good start neh , haha . ntah ape datang mimpi aku sanggup sesejuk kelua rumah semata-2 nak online fb aku . tak sangat kot , actl aku nak tengok perKEMBANGAN dunia fb jeh . haha . dah-2 untuk fb tu .sekarang aku nak cerita pasal aku punya KEHIDUPAN BEKERJA . haha . hari hari kedua aku keje kat THE STORE . jadi cashier jeh . tak hebat . orang ta pandai mana boleh kerja GOOD GOOD . haha . maklum lee , awok takde DIPLOMA . kahkahakahak ~ haha . keje neh pressure gak bila customer yg tak paham bahasa and tak sabar neh . nak aje aku lempang lempang . tapi aku sabar , sebab ape adik-2 , abg saba sebab abgkan imam muda . hee :)) neh pun aku baru jeh 2jam balik keje . letih tu ada . mood jeh takda . haha . dah 2hari balik keje pepenat neh mood aku ta okay . biasalah , org penat cari rezeki kan . haha . statment yg membina betul aku neh kan :D haha  . aku tadi byk nak type . tapi da lupa . okay lah . aku nak berfesbuk jap . pastu aku nak balik tido . hp dalah tinggal kat umah neh . talehh nak lelama . hee . okay semua bajet-2 bagus . aku blah dulu . waalaikumsalam :D

Friday, 18 November 2011

lama tak update new entry kan .

haha , assalammualaikum , hari neh petang jumaat aku nak update blog pasal pict aku kekecik and pict latest aku . haha 


lain gela kan muka aku time kekecik :D neh muka time umo 3tahun kot . time neh dekat BATU ARANG, RAWANG lagi . huhu . mata sepet tu yg aku suka tu . hee . skrg mata tu dah takde . mate stim jeh tinggal :D

neh masa aku umur 8tahun , hee . dah pindah perak dah time neh . aha . ramping kan aku ? hee . SEKARANG ? lagi ROMPING . haha :DD

KASIH IBU SAMPAI KE SYURGA :')

masa neh badan aku dah naik . time umur 10tahun . huhu . neh time pagi raya , salam mak ayah en . menages aku nyahh =P . picture neh jugak aku kene ranjau sebena nye . abg aku yg first yg snap . haha , babeg kau abg pitt ! haha , tapi inilah kenangan :)



okay sekarang kita tengok perubahan setelah 8-11 tahun . hee 

picture time saya baru bangun tido setelah . 8tahun punya picture selepas picture di atas :)

ade perubahan tak setelah aku buat botox neh ? haha ?

itu sahaja entry terbaru saya . byebye . salam semua yg membaca juga yg stalk :D

.

Sunday, 6 November 2011

hasil penyelongkaran aku dekat myspace aku . haha .LIHATLAH ~

neh time performe dekat sekolah dulu , lepas jeh performe neh aku accident . haha . padn muka PONTENG sekolah lagi :DD

kau engat kau comel ke nysa a.k.a awek ez ? haha =P 
kahkahkah , nie mesti zaman kau tak akhil balirgh kang nysa ? haha

satu lagi gambar kitorang performe lagu KAU ILHAMKU :)

aku and hazim . time zaman ponteng sekolah dekat ULU GERUNTUM :D

kaki snap dalam bengek MPV dedulu :) <3

haha , zaman sekolah :)

aku engat amir lahah jeh rambut straight , rupanya ezdihar pun :P

huh , hensome nye rambut straight dea , HAHAHA :D

comel nye awak ezdihar :D

class harapan 2010 :D

abg amir lahah lahhhh :D

zaman kem PKBK :D

ini lah counter strike :D

ali nak bajet mengaja pulak , tangan pun senget :D

perghhh ! , perjuang BANGSA :D

haha , repsy , alie , ji-sung(hazim)

takboleh bla . ape pun takbole :D

haha , bersama geng geng akademi al-quran 

ali, HAHAHA

aku dulu model tiger , yg pasti aku bukan pemabuk . hha
INI MAKAN DIA ~ =P
hahaa , lihat lah anda semua :D

Saturday, 5 November 2011

raya ? yaaa yaaa rayaaa yaaa yaaa :D

jangan persoalkan picture aku neh , neh raya puasa =P


ahaaa , helooo and assalamualikum semua . besok semua umat islam di MALAYSIA akan menyambut hari raya aidiladha . so , happy aidiladha yaa korang :) kat sini aku nak cerita sikit pasal kenangan 1st time aku ekot org kampung aku gy melapah . do you know what is 'melapah' ? okay , aku describe dgn lebih details ya . melapah in english is memotong daging korban or meyiat kulit haiwan korban tu . haha . betul ke penerangan aku tu ? HAHA , salah ke betul lantakkan . haha . 1st time aku melapah lembu korban time tahun lepas . lepas spm ke sebelum spm . aku tak sure sgt . haha . tapi memula tu agak goyangg lutut gak ah cz aku neh segan na tgk darah byk2 , bukan takot okay , cuma SEGAN . haha . then bila aku dah mula melapah tu aku dapat rasakan satu feel yg agak best , syiokk jeh . time tu kalau aku tak silap aku lapah seekor lembu dgn pak tam aku and membe aku ma'ie . haha . best gela experience melapah tu . so tahun neh aku nak joint lagi . yehuuuu ~ aku nak lapah lembu tu sesorang , bia menampak kan yg aku neh TAMAK dan BELAGAK sikit . hahahaha . *bodoh kau repsyy :D pape pun besok raya okay . aku wish kat korang SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :) menghayatilah nilai nilai yang ada . bye and assalamualaikum :) mohammad ariff a.k.a repsyRAYAAAA ~

Friday, 4 November 2011

I miss all our memories of school-age ! , BROTHER :)

ezdihar , repsy . hazim .
#kenangan kita bro#
 ASSALAMMUALIKUM :). I took this picture last year, probably in aprill . at that time we're are at the camp , we call it 'KEM PKBM *(shortform for persatuan kadet persatu malaysia)'haha . kem neh agak bosan sikit . haha . why ? idk . dekat kem neh kerja kita orang semua , makan makan makan dan eating :D tahu sahaja lah askar kan , makanan mmg diorang utamakan . haha . nak kena pakai tenanga banyak mmg lah bro :D actually aku tanak pun upload pict neh , tapi dah kenangan punya pasal . aku upload jugak lah . this pict mybe make ashamed of us , but ADA AKU KESAHHHH ? :P haha . wait wait . aku upload pict lagi satu . TUNGGUU ............
snap by our temporary teacher : cik salfadila . *my neighbor actually :D


haha , done ! korangg engat lagi tak pict neh ? haha . pasal pict korang neh lah aku tertarik nak typing blog neh . haha . tetibe aku rendu time time sekolah weyy . class kita paling pailang . conquer sekolah pun sapa agi kalau bukan 5MPV ! haha . takpayah cakap banyak lah cerita dia kan . muka ketua class kau orang pun dah nampak comel dan ayu nya tu . haha . sape ketua class ? haha , tu si repsy tu . haha . mmg class kita lah yg akan berjaya cerita dia . haha . kau orang engat lagi tak kenape aku kene jadi ketua class ? kan kalau tak hazim pos yang kena , tapi CIKGU NORAZIAH cakap , ariff saya bagi awak 4bulan masa . kalau awak tak berubah jugak perangai tu . awak jadi lah ketua class sampai abes form5 . amboi cikgu , mmg niat ikhlas murni cikgu tu BAIKKKK lah . jahanam aku . kena ckp "assalammualikum ustaz" "selamat pagi cikgu" "selamat sejahtera cikgu" "good morning teacher" haha , sumpah aku rasa bodoh gela nak cakap macam tu sebenaya . haha . tapi demi MENLAKSANAKAN TUGAS . aku rela demi korang . ahaha . korang engat lagi time awal tahun  ? seminggu 2hari jeh kita gy sekolah . pasal ape ? pasal semuanya SYAITANN ! haha . semua skill ponteng , lepak BUKIT , lepak ULU GERUNTUM mandi sungai . perghh , mandi sungai dulu pagi2 mmg layan weyy . sejuk + pepagi . kalah org asli kat tempat kita mandi tu . diorang pun tak mandi pepagi kat sungai . haha . tapi tu semua sweet kot . mana nak dapat dah sekarang ? ! ce cakap kat aku kalau kita boleh dapat mcm tu lagi bila KAWAN ? haha . mmg tak dapat dah . masing2 ada commitment masing2 dah sekarang . ada yg belaja ada yg kerja . ahaha .and back to the history of picture kat atas tu . haha . korang engat ke bila kita snap ? aku rasa aku pun dah lupa bulan berape , yang aku tahu cikgu salfa yg snap . haha . haaaaa , aku engat . time neh lepas trial SPM . kan kita tuka class . haha . see , dasyat tak permikiran aku . haa :D aku rasa lah , neh bagi aku lah okay . form 5 lah tahun paling best bagi aku . sebab ? sebab aku dapat masuk class JAHAT semula . selepas 3tahun duk kat class atas dgn budak2 mendap . tapi aku tanak ah pangkah sangat . cz SYAFIQ NAWAWI kawan baik aku time kat class atas dulu . haha . even kita semua 2tahun jeh dalam class 5MPV neh . tapi kita semua ERAT . semua sama jah . ape aktiviti pun sama jeh . right , bro ? haah . now aku nak describe satu persatu perangai kita yg aku tahu time dalam class . firstly aku start dengan kawan kesayang kau orang*budak paling mogah .  haha . sape lagi kalau bukan EZDIHAR AZAHAR a.k.a ez : mogah*megah in melay .adalah satu benda wajib bagi dea , bergaya dengan barang baru yg ayah dea belikan . haha . mulut kurang aja dgn cikgu TALIB *CIKGU DISIPLIN KESAYANGAN DIA . . haha .kira style kekadang lah . and the good one pasal dea , dea sayangg lebeyy dkt awek dea . HAHAA . okay now about MUHAMMAD SYAZLI a.ka ali , haha : mat romeo sekolah , bibirnya PEDAS sekali . ahaha , agak slow pasal gaduh dgn cikgu neh . agak banggang dan bangsat bila buat lawak bodoh . haha . and the most bodoh sekali dea neh , suka bela2 rambut bila gy toilet , and most hated he attitude apalah kalau korang nak tau ? dia suka snap picture . tak kira lah pakai hp barai ke ape ke . nak jugak , sampai aku pun rimas lah . haha :D sorry bro . okay now aku cerita pasal MUHAMAD  HAZIM a.k.a azim : mat jambu sekolah jugak . hotstuff yg pemalu , agak jaga keterampilan dia , kaki ponteng jugak , pencinta WINSTON *tapi sekarang dah tak . haha . suka ikut mulut agak pailang jugak bila dah panas dgn ayah angkat dia and abg tiri dia si TALIB and SOFRI . haha . sangat perahsia dgn sesetengah org and suka korek rahsia org . haha . okay now pasal SYAUQI a.k.a oki : haha , dia neh kalau aku nak cerita mesti nak tergelak . dea neh blur * SORYY BRO . tapi kitorang dulu2 pun mmg suka cakap kau "ala oki  kau bodoh2 jeh , hahaha " just joking bro . zaman dulu . ahaha , dea neh KAKI tidur gela babeng . penah lah cerita dea sampai kena conteng muka dgn kitorang . haha . neh lagi sorang kaki ponteng yg tegar . sampai KANTOI dgn ayah dia lah . actully kami semua dalam pict neh kaki ponteng , haha , oki neh jugak kira hati kering gak ahh kalau nak gaduh . tak byk cakap , dashhh terus . haha . okay , the last one MOHD AZHAR a.k.a joe , haha . joe : mesti korang mcm pelik sikit bila tgk nama dea joe . haha , joe , aku bukan nak bahan kau . saje gurau2 neh . aku mintak permission dulu . hee , joe is JO actually . JO came from the word of JONGANG . haha :D joe neh membe paling kecik and pendek antara kitorang berENAM . haha . tapi moto dia paling besar , moto MOSQUITO . HAHA , joe jugak lah anak kesayangan cikgu NORAZIAH . cikgu vokasional kitorang and merangkak , merangkak ke merangkap bodoh ? haha :DD joe neh rajen sikit buat keje pasal vo-k neh . sampai keje aku dea lah yg buat . haha . ehh ehhh , cerita pasal membe2 , aku punya cerita ? haha , takpayah lah , korang follow jelah blog aku and tahu lah cerita aku . haha . okay lah aku cerita gak sikit , kang cakap aku belagak =p haha . aku MOHAMMAD ARIFF a.k.a arep : ketua class , selalu datang awal kat sekolah , baju sentiasa masuk dalam , takpenah cari masalah dgn TALIB BABI . hahah , itu sahaja okay . btw , pasal aku tu korang lawankan lah maksud dea . haha :DD okay lah , aku baru jeh call ali , dea ajak lepak WTF , ape whatthefuck , ohh noo noo noo . WADI TOK FERAH . hhaa . okay , i gtg kawan . ape ape pun . i miss you'll alot friends :)) salam dari MOHAMMAD ARIFF a.k.a repsy :) bye ~

Thursday, 3 November 2011

FUCKOFF downline !

haha , okay . firstly ASSALAMMUALAIKUM semua . harineh aku saje nak share pasal topic 'rambang mata dengan duit' . aku tadi ada view satu iklan dari membe aku kat fb , " hanya dgn serendah RM100 korang bole dapat pulangan beratus ratus " . * klau btul lah :D




kenape lah ehh , aku tanak lah buruk kan sesape kat sini . tapi aku pelik ah , asal ramai yg tertarik dgn mende mende mcm tu eh . aku kat sini takda niat nak membahan membe2 aku yg terJEBAK dgn mende neh okay . korang semua dah besar panjang , dah boleh berfikir pun kan . tapi ? ? asal korang ramai yg rambang mata bila dapat or usha iklan ilkan mcm tu . err ==" korang yg joint neh , ta pk baik buruk mende neh ke ? aku bukan nak condemm korang .


 tapi aku naik menyampah lah bila denga berita  "OPAH ditipu skim ini itu bla bla bla and whatever" yg cari penyakit nye korang kan , tapi bila dah dapat penyakitnye ? nak mintak tolong sana sini . sesungguhnya kau yg tergolong dalam geng neh ialah org yg buta hati and BODOHH ! kau nak senang bukan dgn cara tu lah kawan , banyak lagi cara lain . jual TAMTAM pun boleh senang kalau betul cara kau org tu . takpayah lah nak downline downline neh . buat semak jeh . and yang dah kaya tapi still gak joint mendalah tu , heyy si KAYA ! kau org tak cukop-2 lagi dgn harta kah ? nak berape banyak lagi harta ? c'mon lah . kau org neh org kaya tak tahu bersyukur dgn pemberian ALLAH s.w.t  ke ? sesudah lah dengan harta kau org tu . syukur dgn apa yg ada lah .senang dah senang dah kau org , NAK apa lagi ? ? pelik aku dgn manusia zaman sekarang neh . korg yg joint mendalah neh pun kebanyakannye pandai-2. tapi , sebab kepandaian korg lah jugak korg jadi TERLEBEH PANDAI ! cuba fikir secara logik lah okay , mana ada duit halal datang kat kita dengan mudah kalau kita tak berusaha . dekat sini dah nampak anasir penipuan . puih ! dkt sini drg cakap sape yg joint downline drg neh senang jeh , just promote jeh downline drg neh . pastu dapat duit . heyy bangsat , mana ada skill nak dapat duit mcm neh . semua tipu lah tipu . and kalau betul lah duit tu korang dapat , HALAL kah duit tu ? boss korang tu datang dari mana ? mcm mana boss korang tu bole dapat duit nak bagi korang ? see , dekat sini kita boleh nampak permainan dea . hanya org BODOH  and KURANG 
SENANG jeh tak akan tertipu dgn DOWNLINE banggang neh , sebab ? sebab drg tak PANDAI mcm korang yg joint neh . korang yg joint neh dah PANDAI and MEMANDAI MANDAI . so kepada sesape yg ada niat nak jadi kaya and banyak duit dgn cara tu , RETINKAN LEE MAT?MINAH oi ~  p/s: ada serangkap pantun aku nak bagi kat bawah neh  .


                                                  naaa naaa naaa ,
                                                  engat lah korang sebelum terkena :) 



Tuesday, 1 November 2011

what will happen if you not sleep at night ?

1 . mula mula adik-2 dan kakak-2 silalah bulatkan mata mcm saya :D haha *bulat ke tu ? hee

 2. adik-2 dan kakak-2 silalah bajet lawa or hensome mcm saya neh :D *kantoi sial muka aku berjerawat :D


       3. okay yaa yaa adk-2 dan kakak-2 . mata berair tu bukan menanges yaa . itu mata lawa :P


 okay ya akak akak dan adik adik semua . itu sahaja persembahan gambar saya :) haha . kalau akak akak dan adik adik semua rasa nak jadikan saya sebagai sumber inspirasi . saya syorkan akak-2 dan adik-2 pegi check dkt sepital yaa yaa . chauwww ~ <3 to be a BURUNG HANTU :)

Saturday, 29 October 2011

saya REPSY cuba belajar menjadi seorang yang pandai memujuk :D

ASSALAMMUALAIKUM . haha , semalam aku tak tido 2harian . perghh , mata mmg RABAK ah cerita dia kan . balik lepak dgn ali and amin pagi tu , aku terus balik rumah on lappy . on - on jeh lappy terus nampak wallpaper pict MALYANAH NAMAL saya , huu :D . on pulak fb ternampak classmate aku time dekat sekolah rendah dulu online  . MAZERINA MAHAT lah . pagi tu aku share aku punya masalahdgn dia .  dia kawan yg boleh dikatakan baik lah jugak time aku kt sekolah rendah dkt SK GOPENG TAMAN GOPENG BARU dulu . huhuhu .aku share dgn dia pasal aku gaduh dgn SAYANG aku tu . huu :(( pastu aku tanya dia mcm mana nak pujuk gf . cz aku neh BATU sikit . taktahu nak pujuk org . yg aku tahu cakap SORRY jeh . haha :DD 

kau engat kau comel ke maze buat muka mcmtu . kang INI MAKAN DIA . ahaha .


okay neh sorotan im chat aku dekat fb dgn MAZERINA MAHAT :)

repsy : amboi , awal kau online ? sembahyang subuh ke pun ?
mazerina : solat .
repsy : ALLHAMDULLIALLAH . syukur kepada allah :)
mazerina : syukur , kau lagi pelik kenape bangun awal ?
repsy : sebab aku tak tidur :D
mazerina : padanlah . pelik jugak kalau kau awal gini bangun tuk subuh hahahahahahhaahha .
repsy :amboi , perli ke ? haha . aku gaduh ngan awek aku lah maze , tu buat aku lagi takboleh tido . dah seminggu direct aku tak tido malam . :(  tapi gaduh dgn awek aku takde lah seminggu . baru semalam .ehh , sorry tercerita :D
mazerina : takde perli aihh . kau pun nape gaduh dgn die ? ape laa . setel elok sudahh .eleh , saje nak cerita leteww HAHA:D
repsy :  haha , bukan saje nak cerita . tapi kau jeh yg online . aku bgtahu kau lah .aku taktahu nak share dkt sape lah pasal .nanti dea da ta period aku bebaik lah .haha , orang period neh susah ea ? huuu :(
mazerina : haha . lepak laa . aku tak kesah pon .orang period , insecurity die tinggi . mmg jadi sensitif sikit .kau dah lame jadi bf die kene la faham
repsy : huu , thanks-2 . aku tahu tu , cz aku selalu gak tgk mood mak aku tak okay time period :P
 mazerina : welcome , apa gune kawan kalau tak membantu .
repsy : gf kali neh en maze , serious aku cakap nak jaga bebaik weyy .
mazerina :  so , jage lah die baik baik . kalau tgh2 period tu faham faham lah .mmg mood jadi mereng pon .hope jodoh korang sampai :)
repsy : huu , amin ~ aku tahu tu , awek aku tga stress , tambah pulak period . mmg fail ah . huu ~ 
mazerina :  kau cari gadoh pasal ape jeh pun ?
repsy : bukan cari pasal ape pun , aku tersilap sent msg  dekat membe aku budak pmpm kedah . membe tu pun pk lain ah .
mazerina : aku paham perasaan awek kau ! pernah jadi dulu .
   ## dipendek kan cerita , aku tanya maze , mcm mana cara nak pujuk perempuan . * aku ayat awek tahu lah , PUJUK mmg takpandai :DD

repsy : aku try cool kot pasal malya neh .aku try nak buang sume perangai buruk aku , sumpah aku taknak hilang dea . kalau ex aku yg sebelum neh aku coupl tak tersa sgt , tapi dgn dea ...... PERGHHH , lain weyy
serious cakap , dgn malya neh aku takpenah pk nak touch dea langsung .cz pk nak buat bini , tak mcm aku dgn ex yg lepas . huu . coupl dgn malya neh , dea da ubah 2bende buruk pasal aku kott .drastikk gela ~
mazerina :  then jaga die , jangan sakitkan hati dia , jangan buat die pikir kau nak cari awek lain . pada aku la kan.  kau mintak gambar member kau tuh . macam kau tgh mainkan die . err, ni pada aku laa . aku akan rasa macam tuh .
repsy : sumpah weyy , aku takpenah ada feel kat pmpn lain . . hmm , pada kau mcm tu eh ? hmm .. serious aku takda niat sebesa kuman pun nak mainkan dea . SUMPAH ! MALYANAH neh punya 'kick' lain weyy , kau bayangkan , aku yg bole di angapkan kaki pmpn neh dulu-2 , boleh takde feel langsung dekat awek-2 kat plkn dulu . aku asyik engat kat dea jeh . gela lah weyy .
mazerina : pergh . hebat la penangan die . apa sebab kau suke kat die ?
repsy : sebab dia sorang jeh pmpn yg boleh buat aku berubah . tak penah aku feel mcm neh sekali weyy .
mazerina : tahniah ! dia lah CINTA SEJATI kau .
repsy : insya-ALLAH , amin ~
mazerina : so , lepas neh kau kena lah pujuk dia . jangan hilang dia , rugi oh . kau buat la benda sweet2 kat die
repsy : mmg aku nak pujuk dia lah weyy . mende sweet ape weyy ? HILANG dia ? mmg TAK lah .
mazerina : entah misscall 143 kali .
repsy : whao ! banyaknye .
mazerina : entah , aku rasa bende tu sweet . sebab tu buktikan kau bersungguh-sungguh nak dekat dia . ikut kreativiti kau lah kan .
repsy : okay , nanti aku buat . lain dari tu weyy ? SUMPAH aku tak kreativ  weyy . aku taktahu nak pujok weyy .
mazerina : rumah dia dekat mana ?
repsy : amboi , nun jauh dekat shah alam . study jeh dekat UITM sri iskandar .
mazerina : oh . ha , takpun kau hanta mms .
repsy : hanta ape ?
mazerina : pegang kad tules " MAAFKAN SAYA " .
repsy : hee , malu lah weyy . huhu
mazerina : aku suggest jeh .
repsy : tapi aku try kang kalau dea still marah aku . lagi-2 ? kau neh boleh tahan gak jiwang eh maze .
mazerina : hamboih . hotak ! haha , aku cakap dari pengalaman . hahahahaa . takpun kau hantarlah voice sms
repsy : haha , sweet la weyy . voice sms ?
mazerina : hantar lah lagu yg korang suka dengar .
repsy : dea tu bukan nak angkat call , inikan na denga voice sms . bagus-2 sume kau punya suggestion weyy , bangga aku ada membe sekolah rendah cm neh :))


haha , ada lagi kitorang chitchat kan . tapi malas nak bagi tahu semua . haha . tulah ilmu ilmu memujuk yg aku dapat dari membe sekolah rendah aku , si MAZERINA MAHAT . hahaha .

and semalam lepas aku belaja memujuk , aku try practic kan . aku try buat misscall 143kali dkt awek aku . ahhaha . korang nak tahu , aku bejaya mmg bejaya buat misscall tu . tapi taktahu berapa ratus ntah aku buat . lebeh kot . so , misi aku TAK BERJAYA . ahaha , lawak weyy , dengan mata sotimm tak tido 2hari aku buat misscall . sampai telelap kekejap .haha . banggang gela aku . hahaha . inilah yg jadi bila org tak tahu nak memujuk nak memujuk awek . hee . papepun , special thanks to MAZERINA MAHAT . haha. and sekarang aku da okay dgn awek aku , pagi sabtu 29OCT kul 2pagi dea text cakap na gy RAWANG . aku dah terlelap cz mengantuk gela taktido 2harikan . haha .

Friday, 28 October 2011

Tuesday, 25 October 2011

hmmm . holyySH**T !

sumpah aku down gela . terasa aku mcm aishh , BODOHnye lah sangat . kenape lah aku tanak belaja pepandai . bnaggang nyelah . repsy repsy , kenapelah dulu-2 kau tanak sedar . sekarang APA PUN TAKBOLEH . motherFUC**R ! aku taktahu lah aku punya life lepas neh . bodoh yang sangat aku neh . my life so SUCKKKK !

Sunday, 23 October 2011

genaplah aku harineh 2hari taktido :D

   
haha , inilah aku  suka buat mende yg pelik-2 . haha . tahan mata dari tido lah . macam-2 . 
pict yg bawah neh pict aku time 23OCT , kul 4a.m . layan maggi kari , perghh , nikmat bhai
dengan sesejuk hujan nyeh , dapat maggi kari panas + pedas  . mmg A ! mcm dapat bini :D
mcm mana sedap dapat bini malam petame , mcm tulah sedap maggi yg aku mkn tu smlm :P



                                                             
                                                                makan maggi pagi-2 buta , HAHA




                         
                                                   muka taktido aku pepagi 23OCT :D






                       sekarang aku tgah type kul 1251a.m 24OCT . haha . seriously mata aku mcm dah 
                        expired , ta larat na angkat . ahah :DD last tido 21OCT . ahaa :DD                                                               

i one of the big fans for MANCHESTER UNITED .

PROUD TO BE RED DEVILS FANS :))

Saturday, 22 October 2011

welcome to my blog SAKA ! haha , neh blog aku yg ke berapa entah lah kan .

aku pun taktahu lah , neh blog aku yg keberapa . hee . aku selalu lupa lah aku punya password . hee . aku biasalah kan . sibuk dgn hal aku lah kan . haha . ape ape pun . kalau ada masa aku update lah blog aku okay . :)