Sunday, 12 August 2012

bila HATI ciptaan ALLAH berkata kata dengan ikhlas

Assalammualaikum . hm , skrg pukul 4.40A.M  8August . aku baru jeh balik rumah . Terus aku pegi dekat phone aku then check phone aku yang dah seharian aku tak check . nahh , 30 misscall dari memebe and mak aku . Fuhh , bayak sial . Paling banyak aku rasa mybe Wawan lah kot . Dia nak ajak aku main takraw . Sorry ah wan , kaki gua tak elok . gua lepak tengok orang main jackpot dari start lepas bebuka sampai lah pagi buta neh . haha . Ops lupe plak , tadi sampai jeh rumah mak aku terjaga and tanya aku pegi mana . aku 'basah' ckt cakap aku pegi lepak dengan memebe aku . Tibe tibe jeh dia terus cakap dekat aku ' nak mak sumpah kau ke ? ' aik ? terdiam kejap . aku cakap lagi aku tak pakai phone dah skrg sbb dah single and takpenting dah .FYI gua dah 2bulan tak topup babe  . then mak aku cakap banyak lah kau punya alasan . aku iakan jeh ape yang mak aku cakap tu . aku tau mak aku marah gila sebab dia tengah sakit-2 aku tak tolong dia kat kedai . MAK , KALAU lah mak paham isi hati adik kan . alangkah bagusnye . aku bukan ape , saje jeh sibukkan diri buat macam-2 dalam 2bulan kebelakangan neh . aku taknak konflik dalam hidup aku terus berpanjangan . aku nak lupakan semua . tu sebab aku buat semua neh . tak sape tau isi hati aku . Yes , aku boleh gelak aku boleh melawak time dengan memebe , tapi dalam ? parahh sial . Aku accident bebanyak kali dulu pun tak sakit kot . Benda neh tak sakit kalau aku dengan dia tak buat pejanjian . Memang , memang boleh cakap lupekan jeh semua janji janji yang lepas . tapi gua pegang dekat janji punya orang , mungkin cara jeh salah kot . haha , biarlahh . aku kekadang nak tergelak pun ade bila termenung sesorang . bila aku flashback mesti aku terfikir cmneh , 'Oh ini lah kot Allah nak bagi balasan dekat aku lepas ape yang aku dah buat dekat couple2 aku dulu kot ' dapat cash jeh gua . haha . tapiii , aku tefikir gak yang aku neh takpandai melayan hati pmpn ke ape eh . entah lahh . yelakan , aku neh anak bongsu , yang tahu nak semua orang melayan kerenah aku neh . aku tau aku nak happy jeh , nak aku jeh semua . mana boleh macam tu . orang lain ada hati ada perasaan ada buah pinggang jugak kann . haha . Ke aku neh jenis tak penah serius ? mak aku byk kali gak cakap yang aku neh tak serius and takde pendirian tetap . Fuhh . barai jugak aku neh . huhu . Buat masa sekarag aku tak rasa aku nak bercouple2 bagai . cukup lah merasa bercouple-2 neh . haha . skrg nak cari duit and teruskan running bussines family aku jeh . nanti time duit dah banyak , time beg duit jatuh timpa kaki skill boleh lumpuh punya dah datang baru ah cinta cinta neh . itu time semua pun pandang . ahaha . InsyaAllah satu hari nanti . Kita usaha kita merasa . kan kan ? Buat kamu yang dah saya sakitkan semua . saya mintak maaf okay . Mungkin kalau saya tak sempat mintak maaf , biarlah kemaafan dari hati ikhlas kamu semua datang dengan sendirinya okay . Ape yang saya dan kamu dah buat dah lalui same same jangan lah padam okay . kita sama sama simpan dekat Desktop , takpun dalam memory card 3GB . haha . okay lah , nak sahur dulu . alhamdulillah dah nak masuk 14ramadhan , takda tinggal lagi macam dulu :D Okay ya , salam sayang Reps .

Sunday, 8 July 2012

hebatnya kehebatanMU .

haha . ini tidak adil tidak adil bagiku . hahahaha . Malyanah Namal . Kau engat jelah pasal ape yang jahat aku yang dah aku buat . bia lagi cepat kau lupakan aku neh . haha . aku selalu engat kau dan semua yang 'manis' pasal kau . byebye . harap kau tak baca . hahaha . Ily sayang . Selamat untuk aku :)

Saturday, 23 June 2012

hahaha :P

haishh . tengah aka sedap sedap layan Euro2012 neh , datang pulak mengantok aku . padahal game best neh Spain vs France . Teringat pulak aku tips 'membe' aku time aku kat atas moto tengah bawak dia haritu . ' you minum air mineral , nanti tak ngantok ' . aku pun ape lagi , bedal ah sebotol air SUMMER . tapi sudahnye ngantok gak . huishhhh ~ berair air mata aku neh . sudahnye Euro tah kemana aku tah kemana neh :D saje lah aku sambil tgah type neh aku flasback balik kenangan aku time lepak dengan 'membe' aku dulu . huhu . OVERNITE . alahh , istilah bebudak asrama time sekolah dedulu . lepak tengah tengah malam gitu sampai lebam . haha . 1st time aku kelua overnite dengan 'membe' aku tu . dalah naik moto . haha . nak naik kereta aku tak cukup kaya lagi . so naik jelah ape yang ada kan 'membe' . haha . takpenah penah aku kelua dengan orang memalam buta . dalah jejalan jauh-2 . huuu gilaa kan 'membe' . aku rasa tu jelah chance aku bawak kau kan 'membe' . lepas neh dah tak dah . hoho . tapi aku puas lah jejalan dengan kau 'membe' . even aku bawak kau naik moto pun . dah semua tempat gak ah kat area aku neh aku bawak kau . kira dah katam lah jugak . sampai kampung-2 pun au sebat bawak kau jejalan kan 'membe' . haha . benda bodoh yang aku buat bila dah mati akal bila taktahu nak bawak kau jejalan kan 'membe' . haha . tido kat surau PETRONAS . kahkahkah . sumpah lawak , takpenah terlintas nak tido kat situ pun . hahaha . gila lah dengan kau 'membe' . okay , aku dah tanak kawan kau dah . bye . :P bluekkk ~

baru ada line internet -,-

assalammualaikum . yess repsy was here lah kan haha . dua entry yang bawah neh aku dah type lama tapi skrg baru tak busy and ada bband . . and aku sedang 'gembira' dengan keadaan aku sekarang . kini dia tekad dan kuat terus lepaskan aku . sebab aku lebih terok dari semua yang dia penah kenal and aku yang paling kuat cemburu antara kawan lelaki dia . aku terima . asalkan kau gembira M :) kini tiada lagi gelak tawa , tagisan , senyum kau depan mata aku lagi . kau pasti berjaya ! aku doakan . dan untuk pengetahuan kau KALAU kau usha blog aku neh . aku tak jadi continue stdy . biar aku mati dalam hidup aku sendiri . kau pasti gembira . tiada lagi orang yang akan marah dan gaduh dengan kau tiap tiap hari lagi . kau pasti ketemu pasangan kau dalam masa terdekat ini . kau mampu aku tahu . aku  ? biarkan aku terus dengan janji aku ketika 22mac2012 dahulu . maafkan aku tak dapat tunaikan PEMINTAAN PENTING kau itu . biar antara kita dan tuhan saja tahu . DRAMA Repsy tamat samapai sini . kita dah tak dapat lagi me'rempit' lepas neh . sentuhan lembut kau jadi memori aku kelak . salam . kau pasti gembira dengan pasangan baru kau :) AKU BENCI HARAPAN PALSU MANUSIA ~ AKU TAK LAMA .

maaf lambat publish .

assalammualaikum . hoi korang ! haha :P harineh 19june2012 . lagi beberape hari jeh lagi aku nak blah dari rumah aku neh :) new life , new hopes . new love ? taktak . love love neh lama punya lagi . and takkan tuka dah :) kan sayangg kan ? weeweeit xD lepas neh kita dah tak dapat lah jumpa selalu yee sayang ? pandai pandai lah jaga diri nanti kat negeri i tuu :D i nak pindah negeri orang lain pulakk . haha :P nanti kalau kita dah lama tak jumpa . jangan rindu i tahu ! ! ! nanti i rindu you banyak-banyak oh kalau you rindu i :( so you jangan rindu i pun okay sayangg ? you tumpu jeh kat you punya DIP tu . and i doakan you dapat DEG secepat mungkin okay :) i selalu doakan ape yang you doakan dalam hidup you akan tercapai . i tahu you kuat and tak mudah mengalah kan . i akan support you yee . dont worry be happy kata papa BOB MARLEY . hehe . kalau busy dengan assignment tu nanti , you jangan lah lupa kesihatan tu yee . makan minum pun jangan lah lupa gak . gosok gigi pun jangan lupa eh , nanti karatt tak cantikk :D hahaha just kidding :) and onemore thngs , jangan BUANG MASA yang you ada tuu yee . takpayah nak huhaa huhaaa dulu sekarang neh , you tumpu kat you punya study dulu kay . nanti dah kayo , you huhaa la puas puas dengan membe-2 you tu . sekarang you stdy jeh . and kalau tension sangat , takpayah lah kunyah ubat gegat macam yang you buat selalu tu , you rerajin lah rendam muka dalam baldi berisi sabut FAB  :P hahah . *saya beguarau sekali lagi :P tak lah , kalau tension dengan assignment or etc , you call lah mama maricano you . or share jeh dengan sesape . tak kesah lah laki ke pmpn . asalkan you rasa selasa ehh , selesa untuk share okay . jangan banyak pendam perasaan tu . nanti jadi macam maria ozawa pulak . gila ! haha . you tu dah lah rajin pendam masalah sayang , takpayah takpayah kay . you dah sem 3 neh jangan banyak fikirkan benda benda yang tak penting lagi kay . and jangan buat benda benda yang tak penting lagi kay :) i dah jauh nanti , kalau kita dah tak dapat jumpa . jangan lupa hanta surat kat pejabat pos suruh dia orang hanta kat rumah i eh sayang . haha . ehh you , kalau rindu nak denga suara i . call jelah eh . *cewahhhhhhh , aku bajed disitu :P and kalau rindu nak tengok muka i , you print lah pict i sebesa kertas A4 . pastu you lipat-2 you masuk kan dalam purse . haha . okay ? cun . hahah . and last , you jangan rajin bagi air mata you tu kat pp you tu time ada masalah or sedih . engat tu ! kalau rasa nak nanges jugak , you rendam muka you dalam baldi . ehh tak tak , you terus tido . engat pesan i bila i dah lagi jauh dari you okay . i akan selalu rindu time kita main masak-2 and nyorok-2 dulu sayang :D i janji , i ada jeh cuti i terus masuk meminang you . EHHHH , silap lagi , tersasul lah nyah . i zanzi bila ada cuti i akan balik jumpa you , i ZANZI ! i JANJI . hee . loveyou si makcik jual sate depan dataran merdeka ! <3M sincerly W.Repsy .

ceritatera cerita .

asslammualaikum . hoi korang :) harineh aku takde lah nak share ape sangat . actly aku dah lama nak update blog aku neh . tapi aku dah jarang bawak lappy aku neh gy mamak-2 berdekatan . maklum lah , rumah saya takde internet macam awak semua (*mintak simpati jiran bagi password wifi sebenanya ) dah kena potong yang jujurnya :P ada berokband pun semedang jeh hilang semedang jeh kena curi . puih !  haha . aku just nak share pasal life aku sekarang . memandangkan umur aku pun dah 19tahun sekarang neh . aku rasa aku dah lama gila hidup kat dunia sementara neh . aku rasa macam taknak hidup pun ada kadang kala . korang yang baca neh jangan engat aku type atas desakan emosi aku okay . aku type neh dari RASA dan KEINGINAN aku nak type :) kekandang kan , aku rasa hidup aku macam takde tempat nak tuju . aku takpenah ada cita cita yang tetap dari dulu . Haishhh , come on repsy . usia kita semakin meningkat . kau kena teruskan usaha ! peluang datang hanya sekali and aku penah dapatkan benda tu dulu . tapi aku tak manfaatkan peluang yang ada tu betul betul . aku sia siakan peluang yang ada , sekarang aku hidup lah tanpa arah dan tuju . ini mungkin balasan dengan cakap besar aku dekat mak aku dulu kot . atau mungkin cakap 'main-main' yang aku selalu menganjing dekat orang and jadi kenyataan . aku frust dengan kehidupan aku sekarang neh . aku tak tahu apa yang nak aku buat untuk step yang mendatang . family aku tak mungkin support lagi lepas ape yang aku dah "BAGI" dekat dia orang yang dulu tu . ikut rasa hati neh nak jeh aku lari jauh jauh dari kehidupan aku yang takde arah tuju neh . Ya Allah , berikan hambamu ini peluang untuk kali terakhir kalinya lagi . Aku merayu padaMu ya Allah . #Aku kecewa dengan diri aku sendiri :( ! 17june2012 .. - coretan kenangan , sorry lambat publish -

Friday, 11 May 2012

haishhh .

Assalamualaikum . Hi repsy neh :) malas nak type . just nak bagitahu feeling aku sekarang . Yee  feeling pukul 5pagi . haha . Im happy , seronok , benggang , terasa , kecewa . dah itu jeh . And aku rasa aku nak jadi seorang yang lebih open minded and buat tak kesah pasal pair aku sangat lepas neh . nak bagi hidup 'Kami" happy selalu . takpayah nak care pasal each other . tak rasa TERKONGKONG dah . lantak lah . Ada jodoh aku dengan dia aku kawin lah . okay lah . bosan dah nak type . hati pun bukan tengah sedap neh :D haha . salam . byebye Thailand .

Saturday, 31 March 2012

2 Bulan berjauhan :)


Hi , Assalammualaikum :) Hee , Haaa , Huu . Lalalala , okay aku dah merengg . Motif ? Aku tak cukup tidur punya pasal :D Hahaha . Harineh dah hari ke 3 Dia takda dekat SilverState :) Pegi mana dia ? Hahaha . Dia balik rumah dia lah . Cuti sem 2bulan kan . Apa lagi . Rindu dekat dia ? Eishh takde lah . Ape barang rindu-2 .. Tak Hensome lah macam tu :P Hahaha . Aku just MISS dia jeh . Huwahahaha :') Kalau boleh cepat kan masa tu memang bagus lah kan . Masalah dea kat sini , masa mmg takkan cepat :P Nasib aku lah tu :) hahaa . Sekarang aku kalau nak 'buang' sikit rindu aku dekat dia , aku just tengok-2 jeh picture aku dengan dia haritu time keluar pegi forum agama kat ipoh :) Hahaha , Aku tipu ku tipu . :D Nahhh korang tengokk neh :) 
:P 

Mengada kah aku bila mengada seperti mengada ? ;P

Cepat lah you , i dah bukak mulut neh (!) aaaaaaauuuummm >.<

Repsy : Aku rasa aku dah habis comel dah tuuu :P
Lya : Malas dah aku melayan Si budak Tua neh :D

Sunday, 25 March 2012

Kenduri Kahwin :)

Hahaha , Assalammualaikum semua . Ya saya Repsy disini :) Nak share pasal hari sabtu yang lepas (24.3.2012) . Ada ape ? Ade ape ? Hahaha . Ada Kenduri Kahwin dekat rumah aku . Hah ? Sape kahwin ? Hahaha , Abg aku yang first tu . Mohammad Afiq Badrul Aziz . Haha . Aku and family aku happy gila sebab kita orang dah dapat seorang lagi ahli keluarga :) Siapakah gerangan orang itu ? Nama dia NurHasrin or panggil manja-2 Kak Nurin :) Hee . Malas nak cakap banyak . Neh aku share sikit certain Picture time Kenduri hari sabtu yang lepas okay :) 



solehah haa . makan tak ingat dunia

Pak Lang ..


Akem  kao nak maken ko golak ? hahaaaa



Mie . My 3rd Brother .




Kak Mars dengan Auqee :)

My Ayahanda the Taiko :D

Cik Misah my auntie with my cousin , Kak Ana

Hahaha , Melepas kan batoh di tangga :)


Trademark Kolam Pancing Udang D'Mesah . Hahah

Cousin , Nurul Gedik

Sesi Bergambar bersama Family sebelah Pengantin Perempuan 
Dan Rakan-2 Abg Pit dari Honda Club .

Dah penat buat kerja Akemm ,  muqti , Amirul pun berkaraoke lah :D

Kutap dengan Bob . Selosai ~

Seorang bapa yang bajet K-PoP . *effizzam.tommy

Demi menjaga hati suami , Isteri beliau terpaksa senyum jugak lah dengan 
aksi Lawak beliau even tak lawak pun :D

Pengantin Samapaiiiiiii ~ hahahaha
Pasangan Raja Sehari :) Mohammad Afiq Badrul Aziz <3 Nurhasrin Abu Hassan

Tak mahu ketinggalan sekali :P

Muka suci , kau takpayah nak serius sangat lah uty :D

Membe-2 aku yang datang dari Tronoh Deli Kacaw , Ery . And membe sekolah aku paling lama Syawal :)

Aku dengan Abg Noami :)





Cek Mek Molek :D






Azim , Nora , Memey , Ali , Yeop :)



Oka itu sahaja dari aku yaa . Terima Kasih dan Datang Lagi :)




                                                                                          
click dekat nama untuk Fb mereka :) Ada yang tiada okay .




Sunday, 22 January 2012

bored to be my new repsy . suck !


aku tak tau nak cakap ape . hipokrit yang amat tinggi telah aku lakukan demi kehappyan aku . hahaha . lantak lah . ape pun tak boleh .

Wednesday, 11 January 2012

football and glad to see old friends :)

kubala . good midfielder . perak fc


haha , assalammualaikum semua stalker :DD hari neh pukul 4.30petang aku berjaya membangunkan diri aku dari tidur . haha . bukan pemalas weyy . aku just letih jeh semalam . yelah . mula-2 aku plan dengan herry and deli nak jumpa tengok bola dekat STADIUM PERAK jeh . tengok-2 datang pulak si penyebuk wan kk dengan ali . haha .  * gurau bro . and time aku nak kelua dari stadium lepas game tu pun aku jumpa membe lama aku si daniel 'SUDDDDU' . haha . bapak ahh . semua aku terserempak en . best mmg best ah . daniel neh aku dah membe dengan dea lama dah , time aku main bola dulu . tido sesama dulu dengan dia . tranning bola dekat maktab kat kk dulu . perghh . memories-2 . haha :D okay dah setakat tu . cerita pasal bola sepak pulak . apa ape pun aku bangga sebab perak MENANG 1-0 . thanks kepada kubala yg dah score tu . haha . ganu ? anda kalah dulu lah yee . haha :D abes jeh tengok bola , aku ajak membe-2 lama aku tu lepak PESANJUNG . haha . lepak ah sejam dua . chit chat . sembang kencang dua tiga frame . haha . okay , ini hasil dari kami 
muka comel semua . kang ini makan dia .
hahah , mcm babies !











Saturday, 7 January 2012

lepak mamak sampai lebam !

assalammualaikum . haha . yess . sekarang dah jam 6.05pagi . masih lepak dengan membe-2 aku .  memey , ali , hazim . haha . semua pakat frust dengan awek jeh . masing-2 ade masalah dengan GF masing-2 . tapi aku dah okay . memey and hazim jeh tak okay . haha . lantak lah . this some picture from kami berempat . haha  .















semua muka muka lepas layan ombak rindu dekat lappy memey . haha :DD . 



haha :D . selamat beramal semua . haha . salam .