Friday, 4 November 2011

I miss all our memories of school-age ! , BROTHER :)

ezdihar , repsy . hazim .
#kenangan kita bro#
 ASSALAMMUALIKUM :). I took this picture last year, probably in aprill . at that time we're are at the camp , we call it 'KEM PKBM *(shortform for persatuan kadet persatu malaysia)'haha . kem neh agak bosan sikit . haha . why ? idk . dekat kem neh kerja kita orang semua , makan makan makan dan eating :D tahu sahaja lah askar kan , makanan mmg diorang utamakan . haha . nak kena pakai tenanga banyak mmg lah bro :D actually aku tanak pun upload pict neh , tapi dah kenangan punya pasal . aku upload jugak lah . this pict mybe make ashamed of us , but ADA AKU KESAHHHH ? :P haha . wait wait . aku upload pict lagi satu . TUNGGUU ............
snap by our temporary teacher : cik salfadila . *my neighbor actually :D


haha , done ! korangg engat lagi tak pict neh ? haha . pasal pict korang neh lah aku tertarik nak typing blog neh . haha . tetibe aku rendu time time sekolah weyy . class kita paling pailang . conquer sekolah pun sapa agi kalau bukan 5MPV ! haha . takpayah cakap banyak lah cerita dia kan . muka ketua class kau orang pun dah nampak comel dan ayu nya tu . haha . sape ketua class ? haha , tu si repsy tu . haha . mmg class kita lah yg akan berjaya cerita dia . haha . kau orang engat lagi tak kenape aku kene jadi ketua class ? kan kalau tak hazim pos yang kena , tapi CIKGU NORAZIAH cakap , ariff saya bagi awak 4bulan masa . kalau awak tak berubah jugak perangai tu . awak jadi lah ketua class sampai abes form5 . amboi cikgu , mmg niat ikhlas murni cikgu tu BAIKKKK lah . jahanam aku . kena ckp "assalammualikum ustaz" "selamat pagi cikgu" "selamat sejahtera cikgu" "good morning teacher" haha , sumpah aku rasa bodoh gela nak cakap macam tu sebenaya . haha . tapi demi MENLAKSANAKAN TUGAS . aku rela demi korang . ahaha . korang engat lagi time awal tahun  ? seminggu 2hari jeh kita gy sekolah . pasal ape ? pasal semuanya SYAITANN ! haha . semua skill ponteng , lepak BUKIT , lepak ULU GERUNTUM mandi sungai . perghh , mandi sungai dulu pagi2 mmg layan weyy . sejuk + pepagi . kalah org asli kat tempat kita mandi tu . diorang pun tak mandi pepagi kat sungai . haha . tapi tu semua sweet kot . mana nak dapat dah sekarang ? ! ce cakap kat aku kalau kita boleh dapat mcm tu lagi bila KAWAN ? haha . mmg tak dapat dah . masing2 ada commitment masing2 dah sekarang . ada yg belaja ada yg kerja . ahaha .and back to the history of picture kat atas tu . haha . korang engat ke bila kita snap ? aku rasa aku pun dah lupa bulan berape , yang aku tahu cikgu salfa yg snap . haha . haaaaa , aku engat . time neh lepas trial SPM . kan kita tuka class . haha . see , dasyat tak permikiran aku . haa :D aku rasa lah , neh bagi aku lah okay . form 5 lah tahun paling best bagi aku . sebab ? sebab aku dapat masuk class JAHAT semula . selepas 3tahun duk kat class atas dgn budak2 mendap . tapi aku tanak ah pangkah sangat . cz SYAFIQ NAWAWI kawan baik aku time kat class atas dulu . haha . even kita semua 2tahun jeh dalam class 5MPV neh . tapi kita semua ERAT . semua sama jah . ape aktiviti pun sama jeh . right , bro ? haah . now aku nak describe satu persatu perangai kita yg aku tahu time dalam class . firstly aku start dengan kawan kesayang kau orang*budak paling mogah .  haha . sape lagi kalau bukan EZDIHAR AZAHAR a.k.a ez : mogah*megah in melay .adalah satu benda wajib bagi dea , bergaya dengan barang baru yg ayah dea belikan . haha . mulut kurang aja dgn cikgu TALIB *CIKGU DISIPLIN KESAYANGAN DIA . . haha .kira style kekadang lah . and the good one pasal dea , dea sayangg lebeyy dkt awek dea . HAHAA . okay now about MUHAMMAD SYAZLI a.ka ali , haha : mat romeo sekolah , bibirnya PEDAS sekali . ahaha , agak slow pasal gaduh dgn cikgu neh . agak banggang dan bangsat bila buat lawak bodoh . haha . and the most bodoh sekali dea neh , suka bela2 rambut bila gy toilet , and most hated he attitude apalah kalau korang nak tau ? dia suka snap picture . tak kira lah pakai hp barai ke ape ke . nak jugak , sampai aku pun rimas lah . haha :D sorry bro . okay now aku cerita pasal MUHAMAD  HAZIM a.k.a azim : mat jambu sekolah jugak . hotstuff yg pemalu , agak jaga keterampilan dia , kaki ponteng jugak , pencinta WINSTON *tapi sekarang dah tak . haha . suka ikut mulut agak pailang jugak bila dah panas dgn ayah angkat dia and abg tiri dia si TALIB and SOFRI . haha . sangat perahsia dgn sesetengah org and suka korek rahsia org . haha . okay now pasal SYAUQI a.k.a oki : haha , dia neh kalau aku nak cerita mesti nak tergelak . dea neh blur * SORYY BRO . tapi kitorang dulu2 pun mmg suka cakap kau "ala oki  kau bodoh2 jeh , hahaha " just joking bro . zaman dulu . ahaha , dea neh KAKI tidur gela babeng . penah lah cerita dea sampai kena conteng muka dgn kitorang . haha . neh lagi sorang kaki ponteng yg tegar . sampai KANTOI dgn ayah dia lah . actully kami semua dalam pict neh kaki ponteng , haha , oki neh jugak kira hati kering gak ahh kalau nak gaduh . tak byk cakap , dashhh terus . haha . okay , the last one MOHD AZHAR a.k.a joe , haha . joe : mesti korang mcm pelik sikit bila tgk nama dea joe . haha , joe , aku bukan nak bahan kau . saje gurau2 neh . aku mintak permission dulu . hee , joe is JO actually . JO came from the word of JONGANG . haha :D joe neh membe paling kecik and pendek antara kitorang berENAM . haha . tapi moto dia paling besar , moto MOSQUITO . HAHA , joe jugak lah anak kesayangan cikgu NORAZIAH . cikgu vokasional kitorang and merangkak , merangkak ke merangkap bodoh ? haha :DD joe neh rajen sikit buat keje pasal vo-k neh . sampai keje aku dea lah yg buat . haha . ehh ehhh , cerita pasal membe2 , aku punya cerita ? haha , takpayah lah , korang follow jelah blog aku and tahu lah cerita aku . haha . okay lah aku cerita gak sikit , kang cakap aku belagak =p haha . aku MOHAMMAD ARIFF a.k.a arep : ketua class , selalu datang awal kat sekolah , baju sentiasa masuk dalam , takpenah cari masalah dgn TALIB BABI . hahah , itu sahaja okay . btw , pasal aku tu korang lawankan lah maksud dea . haha :DD okay lah , aku baru jeh call ali , dea ajak lepak WTF , ape whatthefuck , ohh noo noo noo . WADI TOK FERAH . hhaa . okay , i gtg kawan . ape ape pun . i miss you'll alot friends :)) salam dari MOHAMMAD ARIFF a.k.a repsy :) bye ~

No comments:

Post a Comment